Oproep Comité Herdenking Domburgsche Oorlogslachtoffers 1940-1945

Ook dit jaar organiseert het Comité Herdenking Domburgsche Oorlogslachtoffers 1940-1945 de jaarlijkse herdenking op woensdag 1 november. ’s Morgens om 9.00 uur leggen de kinderen van groep 8 van de openbare basisschool ‘De Golfslag’ kransen bij de monumenten op de duinen voor de gesneuvelde geallieerde militairen die omkwamen bij de bevrijding van Domburg. Vertegenwoordigers van gemeente Veere, Stadsraad en het Comité leggen ook kransen. Ook wordt er een zelfgeschreven gedicht voorgelezen door één van de leerlingen.

Bij de bevrijding van Domburg zijn door de heftige beschietingen ook veel Domburgse slachtoffers gevallen. ’s Middags om 14.00 uur (verzamelen vanaf 13.30 uur in Schuttershof) worden zij bij het monument voor de Domburgse slachtoffers op de begraafplaats herdacht. Vertegenwoordigers van de Stadsraad Domburg, gemeente Veere en Comité leggen kransen. Hierbij weer een belangrijke rol voor de schoolkinderen. Tevens verzorgt Apollo de muzikale omlijsting van deze herdenking.

Het is belangrijk de slachtoffers te herdenken en stil te staan bij onze vrijheid. Hierbij een oproep aan de inwoners van Domburg om ook aanwezig te zijn bij deze herdenkingen.

Het Comité Herdenking Domburgsche Oorlogslachtoffers 1940-1945 staat ook open voor suggesties om de herdenkingen van deze belangrijke gebeurtenis op een andere manier in te vullen. Suggesties kunnen doorgegeven worden via een email aan ad.roelse@planet.nl.