Stadsraad in Klapbank – September 2016

De ‘zomerse’ terugkoppeling vanuit de Stadsraad Domburg.
De schoolvakanties zijn voorbij en wij kijken terug op een zomer, waar weer veel toeristen Domburg bezochten. Veel inwoners hebben daar direct of indirect belang bij. Toeristen zorgen voor werkgelegenheid, voor gezelligheid en er zijn verschillende activiteiten waar toeristen en inwoners van kunnen genieten. Maar toeristen en de activiteiten zorgen ook voor overlast. Dat is niet te vermijden, maar de overlast moet ‘beperkt’ blijven. Daarvoor zijn regels opgesteld en de gemeente (boa’s) en politie zijn er voor om deze regels te handhaven.
Inwoners kunnen hun klachten over overlast rechtstreeks kenbaar maken bij de gemeente. Onze ervaring is dat de gemeente alert reageert op klachten. Sommige inwoners sturen hun klachten in afschrift ook naar de Stadsraad. Dat helpt ons om op de hoogte te blijven van hetgeen er speelt in Domburg.

Parkeren
In oktober wordt gesproken over het parkeren in de gemeente Veere en dus ook in Domburg. De Stadsraad Domburg is ook uitgenodigd voor deze evaluatie. Wij zullen weer aandacht vragen voor goede en voldoende parkeerplaatsen voor fiets en auto en een goed parkeerverwijssysteem. Schroom niet om verbeterpunten voor het parkeren in Domburg aan ons door te geven!!

Volkstuinen
Door de verhuizing van de supermarkt verdwijnen de volkstuinen bij de molen. Een oproep in de Klapbank heeft geresulteerd in een voorstel van een inwoner voor een andere plaats. Wij hebben contact gelegd met de gemeente en we laten de uitwerking van dit idee verder over aan de initiatiefnemers voor de volkstuinen en de gemeente.

Speelvoorzieningen
Vorige keer hebben wij gemeld dat wij nog steeds zoeken naar een plaats en financiële middelen voor het realiseren van de door de jeugd gewenste pumptrackbaan. Het vinden van een plaats heeft op dit moment de grootste prioriteit. In het overleg met de gemeente zijn wij er nog niet in geslaagd om een plaats voor de pumptrackbaan te vinden. Wij blijven zoeken en suggesties zijn welkom.

Zendmasten
De zendmasten bij de strandpaviljoens zorgen voor een betere bereikbaarheid op het strand. Dit is belangrijk; zeker voor hulpdiensten en strandposten. Zoals de vorige keer ook is aangegeven; het is geen fraai zicht. Na onze actie vóór de zomer heeft de mast bij de Stenen Toko een betere plaats gekregen.

Burendag
Het is 24 september 2016 burendag. Het Oranjefonds wil hiermee het contact en verbinding tussen groepen mensen bevorderen en mensen dichter bij elkaar brengen. Dat kan met een gezamenlijke activiteit. Er is ondersteunend materiaal beschikbaar. Zie www.burendag.nl.

Vrijwilligers op Historische Buitenplaatsen
Landschapsbeheer Zeeland is op zoek naar vrijwilligers voor beheer en onderhoud historische buitenplaatsen. Meer info op www.natuurwerkzeeland.nl.

Openbare vergadering Stadsraad Domburg op donderdag 13 oktober 2016 in het Schuttershof
Reserveer deze datum alvast. Tijdens deze avond komen in ieder geval aan de orde:
• Zuidelijke Oost-Westverbinding (samen met de dan bekend zijnde plannen van de gemeente voor de verkeersafwikkeling in Domburg op basis van het Gemeentelijke Verkeers- en Vervoersplan (GVVP)
• Ontwikkelingen Singelgebied

En er is natuurlijk voldoende ruimte voor vragen, opmerkingen, suggesties van alle aanwezigen.

Tot zover de maandelijkse terugkoppeling. Kijk eens op onze website www.stadsraaddomburg.nl. Wij horen van de inwoners van Domburg verschillende verbeterpunten. Blijf dat doen! Jullie kunnen ons aanklampen, een briefje sturen naar de Stadsraad Domburg, J.J. Provoost, secretaris, Noordstraat 9, 4357 AN Domburg, een mailtje sturen naar info@stadsraaddomburg.nl of berichtje op Facebook plaatsen.

Namens de Stadsraad Domburg
Simon de Visser
voorzitter