Stadsraad in Klapbank – maart 2016

Klapbank
De maandelijkse terugkoppeling vanuit de Stadsraad Domburg.

Enquête kleine ergernissen
De gemeente heeft een enquête uitgezet over de kleine ergernissen in de gemeente Veere. Voor Domburg is de topdrie aan ergernissen:

  • Parkeerproblemen; bijvoorbeeld drukte of foutgeparkeerde auto’s;
  • Fietsen op stoepen en wandelpaden;
  • Te hard rijden in de kern.

Voor de Stadsraad zijn het herkenbare ergernissen. Gelet op alle signalen die wij krijgen vanuit de bevolking, hebben wij ook aandacht gevraagd voor extra inzet voor overlast door hondenpoep.
De gemeente gaat extra aandacht geven aan de ‘top’ van deze kleine ergernissen. Dit gaat niet ten koste van de overige handhavingsactiviteiten.

Voor het te hard rijden in de kern heeft de gemeente matrixborden aangeschaft. Wanneer weggebruikers te hard rijden, wordt dat duidelijk aangegeven. Bedoeling is dat de snelheid teruggebracht wordt. Deze borden worden telkens op andere plaatsen gezet in de gemeente Veere. Vanuit de Stadsraad hebben wij aangegeven dat de matrixborden nodig zijn bij het binnenkomen in Domburg vanuit Oostkapelle en Westkapelle, op de Roosjesweg en in de Brouwersbuurt richting Simnia en speeltuin.

Op de Roosjesweg bij de kruising van het Juffrouw van de Putteplein hebben wij de gemeente Veere dringend verzocht permanent een matrixbord te plaatsen ter verbetering van de veiligheid voor onze schoolkinderen. Wij horen graag wanneer er ook op andere plaatsen in Domburg te hard gereden wordt. Geef een seintje. En we geven het door aan de gemeente. (Verkeers)veiligheid is een zorg voor ons allen!!! We hebben ook kennis gemaakt met de kern boa (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) voor Domburg. De heer Mario van Doeselaar.

Zijn uitgangspunt is: Probeer ergenissen/problemen op te lossen door het direct aanspreken van betrokkenen. Lukt dat niet, schakel dan de boa in. Dat kan door het rechtstreeks aanspreken van een boa, maar ook door een email te sturen naar handhaving@veere.nl of door een briefje/telefoontje naar de gemeente Veere.

Seizoensmarkt
De gemeente wil de seizoensmarkt privatiseren. Bij de gemeente pleiten wij voor een strikte handhaving van de regels die er zijn, zodat overlast zoveel mogelijk wordt voorkomen.

BuurtWhatsAppGroepen
Het doel van een BuurtWhatsAppGroep is het signaleren van verdachte situaties. In feite het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. We hebben een bericht gehad van de BuurtWhatsAppGroep Walcheren, dat er geen aanmelding is vanuit Domburg. De Stadsraad Domburg ziet het nut van een BuurtWhatsAppGroep, maar gaat hierin zelf geen actieve rol spelen. Wij brengen het verzoek om een groep te starten in Domburg graag onder uw aandacht. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: Buurtwhatsappwalcheren@gmail.com.

AED
De Stadsraad is gewezen op de behoefte aan AED’s (een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand) in het centrum van Domburg. Wij hebben dit opgepakt en zijn in overleg over twee plaatsen voor een AED, die goed en permanent bereikbaar zijn in het centrum.

Overige zaken
Naast bovenstaande zaken zijn wij ook nog bezig met de verkeerveiligheid op de Roosjesweg, een speelvoorziening voor de jeugd, de schouw openbare ruimte en de Kustvisie. Dit laatste in verband met de (on) mogelijkheden om te bouwen in en om de duinen en op het strand. Een volgende keer meer over deze zaken.

Samenstelling Stadsraad Domburg
Liane Gielings heeft aangegeven te stoppen met haar werk voor de Stadsraad Domburg in verband met haar drukke werkzaamheden. Liane bedankt voor je inzet in het afgelopen jaar!!! Tamara Romahn is bereid gevonden haar te vervangen. Tamara verzorgt de notulen al en wij zijn erg blij dat ze de Stadsraad wil versterken.

Openbare vergadering
Op 19 april houden wij weer een openbare vergadering in Schuttershof. Wij hopen op (weer) een grote opkomst en inbreng van veel inwoners.

Tot zover de maandelijks terugkoppeling. Kijk eens op onze website www.stadsraaddomburg.nl. Graag horen wij van de inwoners van Domburg of jullie verbeterpunten hebben. Jullie kunnen ons aanklampen, een briefje sturen naar de

Stadsraad Domburg,
J.J. Provoost, secretaris, Noordstraat 9,
4357 AN Domburg,
een mailtje sturen naar info@stadsraaddomburg.nl of berichtje op Facebook plaatsen.

Namens de Stadsraad Domburg
Simon de Visser
voorzitter