Klachten over de openbare Ruimte? meldt het bij de gemeente.

Het kan voorkomen dat u een klacht heeft over uw woon- of werkomgeving. Bijvoorbeeld omdat u last heeft van lawaai, rondslingerend afval, slechte bestrating of vernieling. In zo’n geval kunt u een servicemelding aan de gemeente Veere doorgeven. Daarmee helpt u direct de woon- en leefomgeving in Domburg te verbeteren!

Hoe doe ik een servicemelding?

Direct gevaar
Ziet u iets wat direct gevaar op schade of letsel oplevert? Dan kunt u zo snel mogelijk met de servicelijn van de gemeente te bellen via telefoonnummer (0118) 555 444.

Algemeen
Voor een algemene melding, over bijvoorbeeld het onderhoud van de openbare ruimte, wateroverlast, afvalbakken of ongedierte, kunt u een formulier invullen op de website van de gemeente Veere.

Ongedierte
Heeft u last van ongedierte? Dan bent u als inwoner verplicht dit bij de gemeente te melden als het gaat om een rattenplaag, kakkerlakken, wespen, bijen of hommels. De gemeente zal een rattenplaag bij u komen bestrijden. Bij melding van een plaag kakkerlakken, wespen, bijen of hommels komen we een onderzoek uitvoeren. Heeft u last van andere plaagdieren? Dan kunt u dit zelf bestrijden of u kunt  een bedrijf inschakelen. Bedrijven moeten altijd een bedrijf inschakelen.

Rioolverstoppingen
Een rioolverstopping kan op verschillende plaatsen in de riolering ontstaan. Het is belangrijk om eerst na te gaan waar de verstopping zit. Om de plaats van de verstopping te bepalen, moet u het ontstoppingsstuk opgraven. Het ontstoppingsstuk kan een putje zijn met een betonnen afdekking of een PVC ontstoppingsstuk met een (schroef)deksel.
Als u niet goed weet waar uw rioolafvoer precies zit, dan kunt u uw rioolafvoer bekijken via een website. Hierop staat een groot aantal tekeningen met ontstoppingsstukken. Helaas heeft de gemeente Veere niet van alle woningen aansluitschetsen. Als u niet weet waar het ontstoppingsstuk zit, neem dan gerust contact op met de gemeente, telefoonnummer (0118) 555 444.

Storing aan een rioolpomp kunt u hier melden
Storing aan openbare verlichting kunt u hier melden

Meer informatie
Voor meer informatie over servicemeldingen kunt u contact opnemen met de Centrale Publieksbalie van de gemeente Veere telefoonnummer (0118) 555 444 of via e-mail cpb@veere.nl.